top of page

PRODUKCIJA LUTKOVNEga filma

Pridružite se Matevžu in njegovim novim prijateljem pri popotovanju skozi sanje. Primerno za vse starosti. Predstava traja približno eno uro.

Dragi vsi! Leta 2020 smo v soustvarjanju z Javnim zavodom Mladi zmaji, Utrinek sanj in Brez limita osnovali projekt Produkcija lutkovne predstave (PLP). Tik pred začetkom nam je načrte prekrižalo novo stanje v svetu in postavljeni smo bili pred pomembno odločitev. Ali projekt prilagoditi ali ga opustiti. Druga možnost nikakor ni prišla v poštev, zato je iz PLP nastal PLF – Produkcija lutkovnega filma. Ob sodelovanju naših neverjetnih in kreativnih udeležencev smo kljub oviram, zapiranju meja, prepovedi druženja in vsesplošni negotovosti orali in orali. Nastal je prekrasen film, na katerega smo mentorji resnično ponosni in ga z velikim veseljem dajemo na ogled.

Še OPOZORILO: Film v prvi vrsti ni namenjen mlajšim gledalcem, zato je za mlajše osebe ogled priporočljiv v spremstvu staršev ali skrbnikov.

 

Film govori o fantu, ki se že celo življenje spopada z nevsakdanjimi problemi. Spremljamo ga v trenutku, ko se mu ponudi priložnost, da te probleme reši. Dinamični, zabavni in nenavadni akademiki se lotijo reševanja na zelo svojevrsten način. V mešanici komedije, drame, glasbenih vložkov, mističnosti, zgodovine in sodobnosti se znajdejo v zanje povsem novi situaciji. Ali bodo uspeli fantu olepšati prihodnost?

V našem zavodu se med drugim posvečamo tudi umetnosti lutk na vseh nivojih. Pripravili smo že nekaj lutkovnih predstav, lutkovnih filmov in lutkovnih skečev. Od začetka do končnega produkta smo se posvetili oživljanju te umetnosti, pri tem pa neskončno uživali.

bottom of page