top of page

PIAR NOVICE

delavnica produkcija

lutkovnega filma:

akademija za prihodnost

 

Dragi vsi! Leta 2020 smo v soustvarjanju z JZMZ US in BL osnovali projekt Produkcija lutkovne predstave (PLP). Tik pred začetkom nam je načrte prekrižalo novo stanje v svetu in postavljeni smo bili pred pomembno odločitev. Ali projekt prilagoditi ali ga opustiti. Druga možnost nikakor ni prišla v poštev, zato je iz PLP nastal PLF – Produkcija lutkovnega filma. Ob sodelovanju naših neverjetnih in kreativnih udeležencev smo kljub oviram, zapiranju meja, prepovedi druženja in vsesplošni negotovosti orali in orali. Nastal je prekrasen film, na katerega smo mentorji resnično ponosni in ga z velikim veseljem dajemo na ogled. Dobrodošli na premieri lutkovnega filma Akademija za prihodnost. Kliknite na spodnjo povezavo, se udobno namestite in uživajte vsaj toliko, kolikor smo mi v procesu nastajanja:

https://youtu.be/tjmTBBMnjxw

festival igraj se z mano

24., 25., 27. 5 2016

 

Letos smo se kar tri dni zabavali na festivalu Igraj se z mano. Imeli smo ustvarjalnico papirnatih oblek, ki so jih nato otroci predstavili na pravi modni pisti. Družbo so nam delale tudi naše češke marionete, ki so prav rade male zaigrale za naše najmaljše. Dnevi so bili polni sonca, pozitivne energije, kreativnosti in nasmeškov.

 

 

 

 

 

 

TEHNIŠKI DAN 26.5.2016

 

26. 5. 2016 smo Utrinek sanj v sodelovanju z Inštitutom za celulozo in papir izvedli tehniški dan za vrtec France Prešeren. Po kratkem uvodnem predavanju so si otroci lahko ogledali delujoč pilotni papirni stroj. Taka stroja sta le še dva v Evropi in en se nahaja prav tu. Otroci so izdelali svoj papir in se nato pozabavali tudi na delvanicah, kjer so ustvarili prave papirnate lutke. Dan je bil poln nasmehov, zabave, poučnosti in kreativnosti.

 

 

 

 

 

 

 

REPORTAŽA Z DOGODKA LJUBLJANSKI ZMAJ SKOZI OČI BABICE ZMAJ, KI NAS JE POPELJALA SKOZI OTVORITVENI VEČER

DECEMBRSKO VEČERNO VARSTVO 1.-30.12.2015

 

V decembru 2015 smo vsak dan v večernih urah od 18h do dokler je bil interes izvajali večerno varstvo v prostorih našega zavoda na Bogišićevi ulici 6. Namen tega projekta je bil razbremeniti starše pri večernem decembrskem druženju, pri čemer so otroke pustili v varstvo pri nas. Program je bil zelo raznolik, vsak dan je bilo na sporedu nekaj drugega. Veliko smo ustvarjali, plesali, peli se igrali, spodbujali kreativnost in se preprosto veselili ter veliko smejali.

 

 

 

 

 

 

 

OTROŠKA DISCO MATINEJA

13. 2. 2016

 

OTROŠKA DISCO MATINEJA je bila fantastična. Hvala Srečna.si za organizacijo prelepega druženja ob plesu in darilih. Hvala vsem otrokom in staršem za vso energijo in dobro voljo. Vsi iz ekipe Utrinka sanj vas lepo pozdravljamo in se že veselimo naslednje otroške disco matineje, da ponovno zaplešemo z vami.
Plesali smo na glasbo za katero je skrbel 
DJ Sylvain.
Iz pravljične skrinjice je poskrbela za srčkasto poslikavo obrazov. 
Dogodek sta fotografirala super fotografa iz: 
2Lif fotografija in ličenje 
Mi smo se imeli fenomenalno

 

 

 

 

 

 

 

V petek, 26. 2. 2016, sem imela prav poseben dan. Na stara leta sem se odločila, da ne želim biti osamljena, zato sem k sebi povabila nekaj ljudi, da preživimo skupaj lep večer. Že moja babica me je učila, da je potrebno za goste lepo poskrbeti. Nisem želela, da bi bil to tak navaden obisk, ampak sem si zaželela, da bi si moji gostje zapomnili ta obisk kot poseben dogodek. Sem babica Zmaj in sem prijazna babica, ki rada osrečuje otroke, zato sem svoje goste prosila, da mi pri tem tudi pomagajo. Skupaj bomo osrečevali otroke tako, da bomo z zbranimi sredstvi organizirali prave pravcate brezplačne rojstnodnevne zabave za socialno ogrožene otroke. Vsi moji gostje so bili srčni in prijazni ljudje in vsak je s svojo prisotnostjo k mojemu dobrodelnemu cilju nekaj prispeval.

Skupaj smo pripravili pravi pravcati nepozaben šov....

 

                             Za polno reportažo in fotogalerijo klikni povezavo spodaj:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

BOŽIČEK V VESOLJU- bREZPLAČNA PREDSTAVA 23.12.2015

 

23.12.2015 smo Utrinek sanj, Zavod za spodbujanje lepše prihodnosti skupaj z našo božičko Srečna.si delili SREČO ZA BOŽIČ v naših prostorih Utrinka sanj. Za vse mlade in malo manj mlade otroke smo pripravili interaktivno, multimedijsko predstavo Božiček v vesolju.
Najlepše bi se zahvalili vsem, ki ste prišli in sanjali z nami. Naj vas zgodba o Božičku, ki v vesolju išče svojo kapljico sreče napolni z veseljem in vam prinese čudovite praznike. Saj veste, svojo kapljico sreče se najde in neguje tako, da z vsem srcem počneš tisto kar te veseli, da lepo skrbiš za okolje, da te ni strah, da bi tvoja kapljica sreče izginila ter da jo deliš z vsemi ostalimi.
Utrinki iz srečnega dogodka naj vam narišejo nasmeh na obraz in iskro v oči. Naj bodo letošnji prazniki lepi za vse!

Dogodek je fotografirala:

Nives Brelih Photography

 

 

Brezplačna MODNA REVIJA Z VRTCEM DR. FRANCE PREŠEREN, oddelek Prešernova

 

24. novembra 2015 smo v naših prostorih izvedli brezplačno delavnico MODNA REVIJA za vrtec Dr. France Prešeren, oddelek Prešernova. Otroci so bili postavljeni v vlogo umetnikov, kreatorjev in kreatork in izdelali smo si čudovite obleke, ki smo jih na koncu predstavili na modni pisti. Dogodek je poslikala profesionalna fotografinja Nives Brelih PhotographySami pa smo naredili kar nekaj zabavnih video posnetkov. Dan je bil zelo kreativen, sproščen, zabaven, poln nasmehov in pozitivne energije. =)

 

 

OTROŠKE ZVEZDICE - UMETNIŠKI FESTIVAL

27. in 28. 10. 2015

 

Skupaj z Beti in Cejem smo Utrinek sanj 27. in 28.10. izvedli umetniški festival Otroške zvezdice na Kongresnem trgu v centru Ljubljane. V torek, 27.10 smo z otroci izdelovali papirnate obleke, zapestnice, ogrlice in se pri vsem zelo zabavali. Na koncu pa smo se sprehodili po modni pisti in razkazali vsem novo kolekcijo oblek. V sredo, pa smo zaigrali v kar treh otroških predstavah. Bilo je fenomenalno. =)

 

Foto:

Nives Brelih Photography

 

ZAKLJUČEK AKCIJE »1000 OTROK POPELJEMO V SANJE«

8. 8. 2015–27. 9. 2015

 

Za nami je uspešno izpeljana akcija »1000 otrok popeljemo v sanje«. Zaradi velikega zanimanja smo ponovitve naše interaktivne multimedijske lutkovne predstave »Matevž sanja ... Vesolje« podaljšali s prvotno načrtovanega avgusta vse do konca septembra. V nedeljo, 27. 9. 2015, smo z našo akcijo zaključili ter še zadnjič brezplačno odigrali predstavo pred zabave željno publiko. Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so v teh dveh mesecih sanjali z nami.

 

Vsi se rodimo s čisto svojimi sanjami in vse sanje so enako pomembne. Vse sanje so sanje in sanje so zato, da se uresničijo je moto, s katerim smo naredili uvod v predstavo. V lutkovni predstavi smo spremljali Matevža in vesoljko Stello, ki sta po vesolju iskala svojo kapljico sreče. Ustavila sta se na številnih planetih in na vsakem sta prejela pomembno življenjsko lekcijo. Kako kapljico sreče najti in kako jo nato negovati. Najprej sta se morala soočiti s svojimi strahovi in jim onemogočiti, da bi ju ovirali pri njuni sreči. Spoznala sta pomembno vlogo narave in kako je skrb in neškodovanje vsemu okoli sebe izrednega pomena pri iskanju svoje sreče. Razbremenjana strahu in spodbujena k temu, da lepo skrbita za okolje, sta prispela do planetov, kjer so ju vesoljčki naučili, da se lastna sreča naseli v tebi s plesom in petjem, predvsem pa, če delaš tisto, kar te veseli in v čemer zares uživaš. Sreče je dovolj za vse! Če svojo kapljico sreče deliš z drugimi in se ne bojiš, da bi izginila, se bo ta večala in večala in na koncu objela ves planet, na katerem bo vsak s svojo kapljico sreče živel znotraj skupne – velikanske kapljice sreče.

 

Utrinek sanj z akcijo »1000 otrok popeljemo v sanje« in ostalimi aktivnostmi spodbuja lepšo prihodnost, prihodnost, v kateri bo lahko vsak živel svoje sanje – tiste čisto njegove.

 

Predstava »Matevž sanja … Vesolje« bo ostala na repertoarju v Utrinku sanj in lahko si jo boste ogledali, v kolikor je še niste uspeli. Ves dohodek od prodaje vstopnic in ostale ponudbe, ki jo imamo, bo namenjen uresničevanju sanj. Vizija Utrinka sanj je uresničevanje malih in velikih sanj v skladu z našimi zmožnostmi in sodelovanjem ter podporo ljudi. V letošnjem letu bomo začeli s prvimi koraki, ko bomo uvedli brezplačne rojstnodnevne zabave za otroke, ki si je ne morejo privoščiti. Verjamemo, da je zabava izrednega pomena še posebej na tisti posebni dan v letu. Želimo si, da bi rojstnodnevna zabava polepšala življenja čim več otrok ter jim podarila nasmeh na obraz in s tem povečala njihovo kapljico sreče.

 

Še enkrat bi se radi najlepše zahvalili vsem, ki ste si predstavo »Matevž sanja ... Vesolje« ogledali in vsem, ki verjamete v lepšo prihodnost. 

LUPA 2015
 

24. 9. 2015 smo bili na festivalu nevladnih organizacij Lupa 2015. Organizirali smo izdelovalnico lovilcev sanj, kreirali obleke iz papirja, predstavljali naše storitve in izdelke ter delili čaj, ki je pogrel vse mimoidoče v tem hladnem dnevu.

Razstava kipcev

RAZSTAVA KIPCEV
 

10. 9. 2015 smo v Utrinku sanj, organizirali razstavo kipcev, ki so jih otroci izdelovali iz papirne kaše na zaključnem dogodku  KocPI - PROGRAM ZA OTROKE, ki je bil izveden z naše strani.

MODNA REVIJA
 

25. 8. 2015 smo ekipa Utrinka sanj v sodelovanju z Inštitutom za celulozo in papir v naših prostorih organizirali pravo modno revijo, na kateri so mladi pokazali, kakšne kreacije lahko ustvarjamo iz papirja. Hvala vsem kreatorjem, manekenkam in manekenom, žirantom in ocenjevalcem ter seveda staršem in drugim gledalcem za čudovit dan.Tudi vaši otroci lahko pri nas ustvarijo svojo kolekcijo in jo predstavijo na modni reviji.

 

bottom of page